Først var Mogens Vestergaard kursist, så deltog sønnen Steffen, og i november 2017 var det datteren og søsteren Lises tur til at tage på Foldberg Lederkursus.

– Jeg kunne tydeligt mærke på min far, at han flyttede sig efter, at han startede på lederkursus hos Foldberg i 2012. Blandt andet ændrede han sig over for sine ansatte. Han fik mere ro i sindet og lærte at tackle udfordringer på en bedre måde, fortæller Steffen Vestergaard.

Tid til at tænke sig om
Det bekræfter hans far, Mogens Vestergaard, der er direktør for Salling Grovvarer. Han deltog i lederkursus 2012-2013:

– Jeg er mere afklaret i dag, og tager mig tid til eftertænksomhed, inden jeg handler. I en forhandlingssituation kan jeg tage det roligt, når modparten kører op. Før var jeg mere hidsig, og temperamentet kunne godt løbe af med mig. Som menneske er jeg ret følsom, og det har jeg lært at håndtere. Jeg er også bedre til at tage konflikter i dag, erklærer Mogens Vestergaard.

Steffen Vestergaard deltog i lederkursus året efter sin far i 2013-2014. Han har fire små børn og var samtidig i gang med at bygge sit nye firma Vestergaard Huse op i Løgstrup ved Viborg:
– Jeg havde på det tidspunkt omkring 12-15 mand ansat. Jeg tænkte, at det nok ville være en rigtig god idé at få nogle redskaber fra starten, så jeg er bedre forberedt, når der opstår udfordringer. Med tanke på, hvad min far fik ud af sit kursus, skulle det naturligvis være hos Foldberg. Samtidig har jeg altid troet på, at det er godt at tage imod læring, fortæller Steffen Vestergaard.

Ikke så nem at ryste
Han fortæller om sit udbytte:
– Først og fremmest var det en kæmpe hjælp for mig at lære, hvordan jeg selv reagerer i forskellige situationer. Jeg har ofte nogle udfordrende samtaler i firmaet med enten kunder, ansatte eller leverandører. Tidligere kunne jeg godt gå rundt, som katten om den varme grød, inden jeg tog mig sammen til tage fat på dem. I dag forbereder jeg mig på, hvad der kan ske, og på den måde bliver jeg ikke længere så rystet. Samtidig er jeg blevet mere struktureret med mine opgaver og får tingene gjort færdige i stedet for, at de ligger og hober sig op.

Mogens Vestergaard har også lagt mærke til, at Steffen er blevet god til at tackle konflikter, og siger kort og godt:
– Det er han en sand mester i! Han går til biddet og tager konflikterne, inden de udvikler sig.

Tage sig selv i audiens
Mogens Vestergaard har bevidst undladt at fortælle sin søn og datter ret meget om, hvordan et lederkursus forløber:
– Generelt tror jeg, at man som menneske har behov for at blive mentalt coachet og holde det mellem ørene sundt, ligesom man også træner sin fysik. Til Steffen og nu Lise har jeg sagt, at de skal være parat til at kigge indad og tage sig selv i audiens. Det var Steffen god til, og jeg er overbevist om, at Lise også får meget ud af det.
– Jo hurtigere man åbner op for de input, man får på kurset, jo mere valuta får man for pengene. Og det er jo redskaber, som man kan bruge hele livet, medgiver Steffen Vestergaard.

Investering i forretningen
Udover Lise, som er souschef i et botilbud under Vesthimmerlands Kommune, har både Mogens og Steffen Vestergaard også ledende medarbejdere med på lederkursus hos Foldberg:
– Det er en investering i firmaet. Når man sidder der med fakturaen, kan det godt se lidt voldsomt ud. Men man får investeringen 10 gange igen. Det har givet min forretning endnu flere muligheder for at udvikle sig, og nu kan jeg i endnu højere grad koncentrere mig om at være virksomhedsleder, fortæller Steffen Vestergaard.