– Forskellighed er en styrke. Hvis vi bruger hinandens kompetencer, og alle laver det, vi er bedst til og brænder for, så kan rigtig mange ting lykkes. 

Lene Jeppesen deltog i Foldberg Lederkursus 2015-2016:

– For mig var det en nysgerrighed efter at lære noget nyt som leder og om mig selv, der gjorde, at jeg tilmeldte mig kurset. Samtidig havde jeg hørt gode beretninger fra tidligere kursister om den værdi, kurset havde givet dem i deres hverdag.

Deltagerne på holdet var både meget forskellige og kom samtidig fra vidt forskellige brancher:
– Det var en rigtig god oplevelse at høre og se, at på trods af forskelligheden, ligner vores udfordringer i hverdagen meget hinanden. Vi lærte at arbejde med vores egne værdier og at finde styrken i vores forskelligheder. At kende sine egne stærke og svage sider gør, at man kan bruge dem rigtigt og flytte på dem ved at have fokus på det, man ønsker at ændre, forklarer hun om sit udbytte.

At håndtere forandringer
– En af mine store udfordringer i hverdagen er at håndtere de mange forandringer, som vi – uanset branche – konstant bliver udsat for. Derfor var det spændende at lægge mærke til mine egne og de andre kursisters reaktioner, når vi blev udsat for uvante udfordringer. Samtidig oplevede og hørte vi hinanden berette om den virkning, det havde på os hver især i vores hverdag.
– Det var spændende at arbejde med det menneskelige, men det var først hen mod slutningen af kurset, at jeg selv opnåede ro i maven, fortæller Lene Jeppesen.

Fokus på den menneskelige side
Lene Jeppesen lægger stor vægt på, at Foldbergs lederkursus tager udgangspunkt i forståelse for den menneskelige side og indsigt i ledelse:
– Adfærd, relationer og at kende sine egne reaktioner. Det gælder både i livet og i hverdagen. Hvis man gerne vil lave noget om, så har man selv indflydelse på, om det kommer til at fungere.
– Noget af det bedste på kurset var at opleve, hvordan alle bidrog positivt, og at der var fokus på det, man selv kan gøre. Det var vildt fascinerende og en stærk oplevelse at følge, hvordan folk flyttede sig undervejs på kurset, fortæller hun og fortsætter:
– Det var kanon godt med indlevende undervisning, anderledes indhold og skønne medkursister, der med deres åbne og humoristiske bidrag gjorde det til en oplevelse, som jeg altid kan bruge til at hente en god følelse frem og fremkalde smil. Derfor vil jeg helt klart opfordre alle, der blot har en lille smule lyst, til at deltage og give sig selv den erfaring i livet, slutter Lene Jeppesen.